Werkwijze dakgoten reinigen

Een dakgoot schoonmaken is een vervelende en gevaarlijke klus die als u uw woning goed wilt onderhouden, jaarlijks herhaald moet worden. Veel mensen vergeten dit of slaan dit over maar dat veroorzaakt meer schade dan dat u denkt.

U hoeft niet de hele dag thuis te zijn want wij werken in tijdsblokken. Wanneer wij uw dakgoten zonder obstakels kunnen bereiken hoeft u zelfs helemaal niet aanwezig te zijn. Betalen doet u namelijk pas na de reiniging.

UwDakgootSchoon.nl is in Nederland gespecialiseerd in dakgootreiniging.

Wij werken op de volgende manier:

  1. De goten worden handmatig leeggehaald. Dit betekent dat grote stukken vuil, bladeren en slib verwijderd worden. Bij een overkapping of uitbouw kan het voorkomen dat het bijna onmogelijk is om bij de dakgoot te komen, bij UwDakgootSchoon.nl is dat geen probleem! Wij beschikken namelijk over een speciale stofzuiger waardoor het mogelijk wordt gemaakt om op de lastige plekken te reinigen tot wel 12 meter bereik. (Vermeld u dit bij aanmelding zodat wij vooraf er rekening mee kunnen houden bij het reinigen).
  2. De reiniger reinigt hierna de regenpijpen aan de binnenkant met een flexibele borstel.
  3. Al het vuil wordt in uw groencontainer gegooid.
  4. Als alles schoon is inspecteren wij de goten voor u op lekkage.
  5. Nadat de monteur klaar is met zijn werkzaamheden en u niet thuis heeft aangetroffen zal hij een kaartje door de brievenbus doen met daarop eventuele bijzonderheden en de uitgevoerde werkzaamheden.


Vinden wij kleine lekkages die binnen 20 minuten gerepareerd kunnen worden dan doen we dat kosteloos. Uiteraard geven wij een vol jaar garantie op al onze werkzaamheden.

Voordelen van dakgoot reiniging op een rij

Nooit meer zelf op die gevaarlijke ladder.

Handmatige reiniging.

Professioneel apparatuur.

Een jaar garantie op de reiniging.

Regenpijpen van binnen doorgestoken. Inclusief reparatie van kleine lekkages die binnen 20 minuten verholpen kunnen worden.

Bewijs van onderhoud voor uw verzekering.

Vaste tarieven.

Inspectie van schade aan uw goten.

Automatische herinnering voor reiniging.

Abonnement na 1ste jaar maandelijks opzegbaar.

Minder schade aan uw woning.

Minder last van ongedierte.

Betaling achteraf.

Werkwijze zonnepanelen reinigen

Het is natuurlijk mogelijk om zelf het dak op te gaan om uw zonnepanelen te reinigen, echter liggen de meeste zonnepanelen in een dergelijke hellingshoek  op het dak waardoor dat geen simpele klus is en zeker niet zonder gevaar. Daarnaast is het heel makkelijk om schade aan te brengen aan het zonnepaneel door een verkeerde borstel of het gebruik van schoonmaakmiddelen.

UwDakgootSchoon.nl is in Nederland gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen.

Wij werken op de volgende manier:

  1. Allereerst vragen wij u om het systeem uit te schakelen.
  2. Vervolgens verwijderen we bladeren, pollen en stof van de zonnepanelen. Dit doen wij met een zachte en uitschuifbare borstel met een lange steel om het vuil en stof van uw zonnepanelen weg te vegen. (Indien nodig gebruiken wij een ladder om dit te doen).
  3. Hierna verwijderen we hardnekkige vlekken (zoals vogelpoep) met behulp van onze speciale professionele Hydro power machine die zuiver water produceert door een ionenuitwisselingsproces. De harstzakken in de filter onttrekken de zouten en mineralen aan het leidingwater. Het resultaat is dan zuiver water.
  4. Zodra de reiniging uitgevoerd is controleren we visueel of alle vlekken verwijderd zijn.
  5. Vervolgens vragen wij u om het systeem weer aan te zetten.

Zonnepanelen zijn standaard voorzien van een vuilafstotende laag waardoor het meeste vuil er af spoelt bij een goede regenbui. Toch loopt na verloop van tijd het zonnepaneel vol met vuil en stof waardoor de opbrengst van uw zonnepaneel significant omlaag kan gaan. Ook vogelpoep is een bekende vervuiler van zonnepanelen, maar denk bijvoorbeeld ook maar eens aan roetdeeltjes van een houtkachel bij u zelf of de buren of fijnstof aanslag wanneer u dicht bij een snelweg woont. UwDakgootSchoon.nl gebruikt Osmose water en speciale borstels bij het reinigen van zonnepanelen, waardoor er geen schade aan de cellen kan ontstaan. Osmose water is namelijk ontdaan van kalk en andere mineralen. Dit heeft als voordeel dat het geen witte kalkaanslag achterlaat en veilig is om te gebruiken om uw zonnepanelen te reinigen.

Voordelen van zonnepaneel reinigen op een rij

Nooit meer zelf op die gevaarlijke ladder.

Handmatige reiniging.

Professioneel apparatuur.

UwDakgootSchoon.nl gebruikt Osmose water en speciale borstels bij het reinigen van zonnepanelen waardoor er geen schade aan de cellen kan ontstaan.

Meer rendement van uw zonnepanelen.

Mooier aanzicht op uw woning.

Langere levensduur.

Automatische jaarlijkse herinnering voor reiniging.

Abonnement na het 1e jaar maandelijks opzegbaar.

Vaste tarieven en betaling achteraf.

U betaalt altijd achteraf ná de reiniging

Meer informatie? Bel 088 77 07 950